• Jessica Lycker

Lite om Indie Game Studio och hur allt började!

Uppdaterad: 15 nov 2019

Indie Game Studio föddes en kall novemberdag i Oskarshamn 2016. Arbetslaget för dataspelsutveckling åkte till Oskarshamn och under två dagar så satt vi och "stormade våra hjärnor" på Oskarshamns folkhögskola.

Vi visste vilken typ av kurs vi ville starta, men hade inget namn och inte heller exakt innehåll. Men vi vill ha en fortsättningskurs och en eftergymnasial kurs där man fick kunskaper i eget företagande och samtidigt skulle få tid till att skapa sina spel.


Vi vill ha en inkubator, men kände att namnet inkubator inte kändes så lockande. Vi ville ha ett lite coolare namn och "Indie Game Studio" var född.


Under ett år så utvecklades IGS och vi fick en godkänd ansökan hos Arvsfonden sommaren 2018. Nu hade vi alla resurser för att starta vår kurs.

I augusti startade en liten nätt skara IGS och första året var intressant, utvecklande och härligt. Att nu vara inne på andra läsåret är minst lika kul, utvecklande och härligt. Ingen dag är den andra lik. Man får göra en massa olika saker och visa upp spelen på olika ställen.


Som till julskyltningen den 1 december i år. Då kommer #Jonnil att visa upp sitt spel "Sticky paws" i Gallerian i Vetlanda. Så om ni har vägarna förbi så se till att titta förbi och säg hej till oss!

Till hösten 2020 så kommer vi växa och en kurs till kommer parallellt att starta med IGS och den heter Indie Creative Studio. Den är för dig som vill få kunskaper i att driva företag och samtidigt ha möjlighet att arbeta under projektlektionerna med det som är din passion. Kursen är till för dig som vill arbeta via digitala plattformar i ditt företag så som programmerare, app-utvecklare, influencer, fotograf, filmare med flera yrken.


Vi på IGS/ICS är så tacksamma för den den kalla dagen i november 2016 i Oskarshamn, den gjorde det möjligt för dessa kurser att få luft under vingarna. /Jessica #Arvsfonden #Jonnil #IGS #ICS #IndieGameDev #GameDev #Kurs #Kreativkurs #OskarshamnFolkhögskola


https://oskarshamnsfolkhogskola.se/

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

© 2020 - Ädelfors Folkhögskola