Vetlanda är 100 år och det har Indie Game Studio valt att fokusera sitt skarpa projekt på. Deltagarna kom tillbaka till skolan i helgen och redan igår fick de uppgiften att komma på #spelidéer om Vetlanda.


Deltagarna har en hel stad att influeras och få idéer ifrån och det är i stort sett fritt att #pitcha idéer om det mesta som rör Vetlanda. De enda ramarna som deltagarna har är att det ska vara lätt att förstå kopplingen till Vetlanda och att det finns en röd tråd.


I nästa vecka kommer deltagarna att pitcha sina idéer till varandra och sedan röstas det på vilken idé som alla helst vill jobba med.

Deltagarna från Indie Game Studio har tidigare år haft samarbete med Grenna museum och Kleva Gruva. Här nedan kan du se vad de projekten utmynnat i.


Klipp - Kleva Gruvjakt

Deltagarna under hösten 2019 skapade spelet Gruvjakt.

Klipp - Andréexpeditionen

Klippet nedan är en #showreel från hösten 2018 och vid tiden 3,53 kan man se just spelet Andreexpeditionen.


Så om cirka fem veckor så får vi se vad deltagarna i år komma att hitta på för ett spel om Vetlanda.


/Jessica

Idag är vi lärare tillbaka till skolan och om en vecka så startar vi upp Indie Game Studio för tredje året och det känns nästan galet kul att vi har två fantastiska läsår bakom oss och nu kan vänta oss ett nytt år.

I år börjar femton förväntansfulla deltagare på Indie Game Studio och det ska bli kul att se vilka spel som kommer släppas under året.


Följ oss på vår hemsida och skolans sociala kanaler.

Man kan minst sagt säga att våren blivit helt annorlunda än vad vi tänkt från början.

Men avslutningen igår blev riktigt lyckad, med sång, tal och fika för de deltagare som bott kvar på skolan.


Vi önskar alla en fin sommar!© 2020 - Ädelfors Folkhögskola